Tatăl meu frumos..

Anul trecut în această zi, am simțit cum arată durerea adevărată, iar anul acesta nu doar că am putut să trimit un mesaj de la mulți ani, dar i-am auzit și glasul, căci anul acesta la celalălat capăt a fost TATA, voios și plin de viață. Vă spun cu toată inima și poate cel mai mare adevăr, nimic nu se compară cu glasul tatei fie el și la telefon. Când îl aud, cum niciodată pe nume nu-mi spune și găsește el un alint, azi de exemplu a fost “ Mirică” și cum zâmbește și cum glasul lui râzând mă umple așa dintr-o dată cu bucurie, e Dumnezeiesc! Multumesc Doamne pentru că un așa TATĂ, TU mi-ai dăruit.

Azi TATĂL meu împlinește 50 de ani și aș putea scrie atât de multe despre el, încât nu mi-ar ajunge această viață. Aș putea spune că este omul fără de care pe această lume nu aș mai putea trăi sau poate nu aș mai putea fi eu cea adevărată, fiica lui, căci cred cu tărie că bucuria mea adevărată este TATA, așa cum e el construit.

Am crescut ascultând de el și ascultându-l. Adoram să îl aud cum povestea lucruri despre viață, despre orice avea legătură cu oamenii mari. Adoram să le șoptească oamenilor “Mireloanca, e feblețea mea”, mă făcea să mă simt victorioasă.

Felul lui de a exista pe acest pământ m-a făcut să exist așa cum voi mă vedeți azi. Am muncit, e adevărat, să ajung aici, dar rădăcinile mele sunt acolo, în pieptul tatei, în inima mamei, în ochii lor de o simplitate cum rar întâlnești. Și vă mai spun, rar întâlniți ca din niște oameni simpli, care locuiesc la țară, unde se spune că nu există educație, lucru cu care nu sunt de acord, drept dovadă, părinții mei, care așa cum sunt ei au crescut doi copii, eu și fratele meu, așa cum nimeni nu s-ar fi așteptat și asta e mândria mea și mândria lor. În viață contează banul doar cât să trăiești decent, dar cel mai important contează omul din care te tragi și omul care ai ajuns, de aceea îmi iubesc părinții cu o iubire veșnică și prețioasă pentru că datorită lor trăiesc și ei la rândul lor vor dăinui pe acest pământ prin mine și fratele meu Dănuț.

Am 26 de ani împliniți și rar l-am zărit pe tatăl meu să se odihnească cu adevărat sau prin vacanțe să hoinărească, el știe și iubește să muncească din zori de zi, când soarele abia răsăre și până la miezul nopții, când noi, acasă îl așteptăm de fiecare dată cu sufletul la gură și ușurați respirăm știind că bucuria noastră e acasă.

Noi toți avem o menire pe acest pământ, iar menirea tatei cred că este aceea de a munci cu toată ființa lui, cu atât de mult patos, aș putea spune pentru cei doi copii ai lui. Rar am văzut pe cineva să o facă precum o face tata. Eu știu ce spun.

Vedeți voi, cum să nu apreciez un așa om, nu pentru că e TATA, ci pentru cum l-a creat Dumnezeu, așa iertător, așa muncitor, așa bun. Nu e perfect, dar câte a iertat TATA în această viață și prin câte a trecut, mă face să îl iubesc Dumnezeiește și să cred în el și să îl așez pe locul cel mai prețios din viața mea.

TATĂL meu cu ochii precum pădurile verzi și măiestoase, întinse pe acest pământ creat de către Dumnezeu, dacă vei zări acest mesaj, eu, fiica ta Mirela, îți doresc și îmi doresc, TATĂ, să dăinui cât lumea și pământul, căci meriți cu adevărat ca Dumnezeu să te păstreze voinic, sănătos și plin de viață și la fiecare pas să te ocrotească așa cum doar el știe. Dacă aș putea, TATĂ, ți-aș dărui tot ce este mai bun pe acest pământ și aș face să nu mai simți niciun strop de dor sau durere, ți-aș lua toate greutățile din piept și de pe umeri și la mine le-aș așeza în brațe, astfel TATĂ să îți mai aduci aminte cum era când erai copil, voios și plin de viață și fără griji și din 50 să se mai facă, măcar pentru o clipă, 05, TATĂ, așa cum la telefon am glumit noi doi.

LA MULȚI ANI BINECUVÂNTAȚI, TATĂL MEU FRUMOS, să ne trăiești veșnic sănătos, ești rostul zilelor noastre și cea mai mare bucurie pe care Dumnezeu ne-o putea dărui și astfel noi să o trăim! Ești un prețios! Ești un dar în viețile noastre dăruit de către Dumnezeu!

❤️

Publicitate