..declarație de iubire.

Dacă aș număra acum, iubito, cred că se întâmpla prin 2013, într-o toamnă nebună pe 22 septembrie, mă pregăteam să merg la facultate în Timișoara. Îmi aduc aminte perfect ziua aceea, ai mei părinți abia îmi cumpăraseră primul smartphone și îți arătam, fericită, ce fotografii puteam face cu el. Eram fericită pentru un nou început, copilă fiind, cu pieptul plin de visuri și vise, nu știam ce greu o să-mi fie departe de voi toți, dar finalul, finalul a fost victorios, căci m-am întors acasă cu un vis împlinit și parcă te zăresc pe pat, așteptându-mă zâmbitoare. Mamaie, îți mărturisesc că, în noaptea aceea am dormit așa cum niciodată, poate, nu am dormit.. poate doar când eram copil la pieptul mamei. Pentru zi am simțit cum e să zbori spre cer fără griji în piept..

Oare asta ai simțit și tu când ai respirat pentru ultima oară cu noi toți pe lângă tine? Nu o să uit niciodată ziua aceea și nu credeam vreodată că o să am curajul să fiu lângă tine în ultimele clipe în care tu vei mai respira..

Îmi aduc aminte cum privirea ta a fost primul lucru pe care mi-am dorit să-l fotografiez și îmi mai aduc aminte cum te rugam fără oprire să stai cu ochiul deschis și să nu clipești.. Îmi aduc așa de bine aminte de parcă ieri a fost. Încă îți simt mirosul, încă îți aud glasul, încă îți aud zâmbetul glorios.. Ce păcat, ce păcat că nu te mai am! Doamne, ce păcat.

Mi-ai atins sufletul așa cum nimeni nu a făcut-o vreodată. Mi-ai mângâiat gândurile în cel mai frumos mod și te-am lăsat să-ți pui amprenta în ceea ce eu însemn. Mi-ar plăcea să știu dacă ești mândră de mine, mi-ar plăcea să știu dacă ești fericită, mi-ar plăcea să știu unde ești acum.. Nu fac nimic în viața asta fără ca tu să nu fii în gândurile mele.

Sunt multe cele pe care le-am dat uitarii în această viață, dar ochii tăi scăldați în mare și oglindiți în cerul înnebunitor de albastru nu îi voi uita în veci.

Îți spun, nici nu e nevoie să închid ochii ca să mi te pot imagina, că tu ești aici, atât de bine întipărită sub genele mele. Te simt vie, te simt înfloritoare, te simt împăcată, te simt liniștită, te simt fericită acolo sus în ceruri.

Sper că nu m-ai dat uitării, sper ca nu ne-ai uitat, sper că ne vezi piepturile cum aleargă după tine. O mamă așa ca tine e de păstrat pe vecie în gânduri, în suflet, în inimă.

Eu nu te-am uitat și nu te voi uita vreodată. Nu e o promisiune, nu e o vorbă-n vânt , nu e un cuvânt aruncat aici, e un adevăr, e o declarație de iubire! După ce ai plecat am înțeles că te-am iubit ca pe o mamă. Am conștientizat ce am pierdut. O comoară așa ca tine.

Nu pot explica în cuvinte ce ai însemnat tu pentru mine, ce încă însemni. Locul tău în al meu piept e de neatins, e de neînlocuit, e doar al tău. Îți promit.

Mă rog la Dumnezeu ca într-o zi cu soare și un cer așa cum erau ochii tăi să-mi dea o fată cu privirea ta și cu strungăreața noastră și să-ți poarte numele o viață. De florii să o sărbătoresc așa cum obișnuiam cu tine și să-i povestesc cui aparține numele pe care îl va purta și să-mi aduc aminte mereu de tine și de copilăria mea.

Îmi aduc aminte cum îl rugam pe Dumnezeu să te păstreze cât mai mult, cât mai mult lângă mine.. Nu m-a ascultat, dar l-am înțeles, căci un SUFLET așa ca tine e de păstrat pe vecie în piept, aproape de inimă.

Nu-mi rămâne decât să zâmbesc și să îmi las sufletul să se bucure pentru că s-a întâmplat, pentru că mi-ai fost bunică, pentru că ți-am fost nepoată.

Te iubesc, MAMAIE, la fel de tare ca atunci când îmi sărutai obrajii și mă îmbrățișai. Nu pot uita privirea ta și cuvintele tale din ultima zi în care noi doi am mai stat de vorbă „-Ce mult mai e..” Atunci nu era mult, mamaie, acum e o veșnicie. Tu m-ai fi văzut în două săptămâni, dar eu, poate că, nu te voi mai revedea niciodată.

Te iubesc cu o iubire sfântă și veșnică, eu, nepoata ta Mirela.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s