Te iubesc, TATĂ.

Tată, ce dulce-i viața la tine în brațe și parcă ochii tăi senini și verzi îmi aduc doar bucurii în piept.

Tată, ce senin e cerul când chipul tău zâmbește și pe toti cei iubiți aproape de suflet îi are, parcă înflorește.

Tată, dacă aș putea ți-aș dărui tot ce e mai bun din viață. Raiul l-aș așeza în pieptul tău să-mi trăiești veșnic frumos o viață. Cerul l-aș pune încet în palmele tale să întinerește pentru noi, ai tăi copii și o dulce mamă și soție până la capăt.

Tată, ce fericire mi se așează în privire când te zăresc prin casă și glasul tău mă alină și orice tristețe pe loc dispare.

Tată, totul începe cu tine de mână în această viață, căci de mică doar în brațele tale m-ai învățat să șad cuminte și fotografia alb negru cu noi doi, tu, tânăr și vioi, eu, o mână de om în brațele tale, langă pieptul tău, aproape de inima ta mă face să cred în tine, tată. Noi doi, tată și fiică, lângă un om de zăpadă, sub fulgii de nea din acea iarnă mă face să nu îți mai dau drumul la mână vreodată.

Tată, te iubesc cu o iubire veșnică și sfântă așa cum doar Dumnezeu a lăsat pe acest pământ. Te iubesc așa cum nimeni nu te-a iubit în această viață, însemni raiul pe pământ pentru al meu suflet. Te iubesc nebunește de mic copil, când spuneai că eu sunt feblețea ta, tată, îmi creștea inima de bucurie. Te iubesc așa cum nu ți-ai fi imaginat că o să fii iubit de ai tăi copii, căci rostul zilelor mele însemni tu, tată.

Azi, azi nu vreau să-ți spun La Mulți Ani, nici dacă aș putea, nu o pot face. Azi mă rog la Dumnezeu să te facă mai puternic ca niciodată, să-ți aducă bucurie în privire, tată. Azi, azi mă rog la Dumnezeu să-ți vindece rănile din piept, tată, să te aducă acasă, la noi în brațe. Eu, mama și Dănuț, te așteptăm mai mult ca niciodată să-ți privim ochii care ne-au purtat de grijă, să-ți sărutăm mâinile care ne-au făcut oameni mari și buni, să-ți îmbrățișăm pieptul care ne poartă o iubire ruptă din rai, să te strângem în brațe cu toată inima noastră.

Azi, azi îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a făcut ca tu să trăiești, tată. E durerea mare și sfâșietoare, dar iubirea noastră pentru tine și credința în Dumnezeu e imensă.

Te iubesc, TATĂ.

Publicitate

Un răspuns la „Te iubesc, TATĂ.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s