~MIRELA s-a întors acasă cu un VIS ÎMPLINIT~

De câte ori viața îmi mai oferă o amintire care se transformă în fotografie, precum aceasta, mă privesc îndelung și realizez că într-o zi o să îmi fie dor de mine așa, fix așa, tânără și visătoare, cu obrajii dolofani ce ascund multe dorințe împlinite, cu ochii plini de lacrimi de fericire, cu pieptul cald de la prea multă iubire.

O să îmi fie dor, groaznic de dor, dar o să mă gândesc cu drag și o să mă bucur din inimă pentru că s-a întamplat, pentru că, eu, cândva am existat așa.

De ziua mea, pe 22 august, am primit un mesaj de la un om al lui Dumnezeu, care îmi aduce aminte de copilărie, de bunica mea Florentina, de sărbătorile din fiecare iarnă și primăvară, un mesaj în care îmi spunea că îmi dorește “la mulți ani” mie, o visătoare frumoasă și faptul că Dumnezeu a creat tot universul.. pentru mine să mă ocrotească în viața mea frumoasă. Mă gândesc cu drag la acest mesaj și cred cu tărie că universul e alături de mine la fiecare pas. Când îmi e greu, la final face în așa fel încât îmi aduce o mare de zâmbete pe chip, un munte de bucurii în piept și toată fericirea din lume o adună pe toată în mine, o așează, încet, lângă inimă și îi spune “fă-o pe Adina să zboare printre stele, să-și găsească locul și să strălucească pe vecie, la infinit, așa cum doar sufletul ei știe”.

Viața mea înseamnă și durere și bucurie, cu toate acestea, în adâncul inimii mele, mă simt binecuvântată pentru ceea ce sunt, pentru ceea ce creez, pentru ceea ce am în viața mea frumoasă.

Privesc fotografia aceasta și îi zăresc pe toți ai mei.. le zăresc chipurile brăzdate de greutățile vieții, dar și privirea scăldată în lacrimi de bucurie.

O zăresc pe mama cum luptă cum poate ea mai bine din toată inima pentru visul meu.. cum stă acolo așezată pe scaun în sala profesorului de desen și așteaptă să i se facă un portret de către fiica ei.. îi zăresc privirea din fiecare zi în care a trebuit să plec departe de ea pentru a-mi realiza visul, visul ei..

Cu trecerea timpului îi zăresc, mamei, pieptul cum îi bate puternic de emoții pentru că fiica ei și-a împlinit visul. O zăresc pe mama lângă mine în mașina care ne aduce acasă, împlinită, pentru că fiica ei a atins cerul în zbor, iar acasă o zăresc pe marginea patului pe bunica Florentina cu ochii ei sticloși și înnebunitori de senini și albaștri precum cerul cu un zâmbet imens pe chip, pentru că Mirela s-a întors acasă și nu cu mâna goală, cu un VIS ÎMPLINIT.

Știți pe cine mai zăresc? Pe Dănuțel, fratele meu în ziua în care am plecat de acasă pentru a-mi împlini visul.. cum stă la geam cu perdeaua trasă și se uită lung după mine, eu cu mama în mașină spre un nou început, spre visul dintotdeauna.. el rămas acasă după perdea cu multe gânduri și un dor în suflet.

Și știți pe cine mai zăresc, pe tatăl meu. Cred că suntem ca două picături de apă, nu îți poți da seama care e tatăl și care e fiica. Mă seca în fiecare zi dorul de el și de fiecare dată când luam o pauză de la vis și mă întorceam acasă, puteam să observ bucuria pe care i-o aduce în piept și pe chip.

E doar începutul, am multe să vă povestesc. Ceea ce am scris mai sus e puțin spus, e puțin spus pentru a răspunde anumitori oameni de ce înseamnă familia așa mult pentru mine.

Familia e sfântă. Nu ți-o alegi. E un cadou, un dar de la Dumnezeu. Cu bune cu rele sunt ai tăi. Dacă ei greșesc, iartă-i tu copil fiind. Iartă-i ca să fii iertat și tu. Iartă-i și iubește-i până nu mai poți.. Să ai părinți, o familie înseamnă raiul pe pământ..

Povestea continuă într-o altă zi ..

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s