Vara trecută.

 Se aude melodia aia dezordonată cu ambianță desprinsă din decorul dimineții. Camera e plină de culori extravagante care se mișcă demențial, iar prin fereastra din dreapta vântul împrăștie mirosul cerului. E rece.  Pe birou zac uitate niște schițe, iar cafeaua s-a răcit. Un cearșaf înflorat se mișcă, iar pernele sunt căzute pe jos. Undeva, acolo, stă întinsă o femeie. Picioarele sunt dezgolite, iar umerii goi. Ochii sunt melancolici, iar privirea pierdută. Părul cade ușor pe spate, iar rochia se desface cu fiecare mișcare a șoldurilor. E tristă și revoltată, îndrăgostită și frumoasă și greu de înțeles, iar soarele nu se mai oglindește în ochii ei ca vara trecută. Ziua se înalță, iar noaptea cade. Vântul se retrage, iar liniștea așterne o emoție colorată cu clipiri profunde și suspini din ce în ce mai tari. Tăcută cu privirea peste umărul drept, observă fotografiile făcute vara trecută când singură și frumoasă mergea apăsat pe străzile decolorate ale orașului. 
Ce amintiri !  Ce vară plină cu oameni frumoși și fotografii colorate, picturi și desene purtate dincolo de interpretările altora, nopți pierdute scriind pe foi cu aspect învechit sub o pătură roșie cu miros de căpșuni și dimineți cu perdeaua trasă la fereastră. 
Târziu când totul e prea tăcut, femeia devine goală și nemișcată. Stă în același loc în care amintirile au trezit-o. În același loc în care a citit de nenumărate ori poeziile din cartea roșie și a dansat pe muzica  cu umbre și păsări călătoare negre. În același loc în care a refăcut schițe și picturi pănă la 3 dimineața, în același loc în care soarele îi pieptăna părul sticlos în fiecare dimineață, în același loc în care aștepta micul dejun fără regretele zilei ce tocmai trecuse, în același loc în care scria fără oprire despre Omul frumos. 

Nu a fost supărată niciodată, doar dezamăgită. Cu unghiile rupte și buzele roșii.

Exact ca vara trecută.

 

Publicitate

14 răspunsuri la „Vara trecută.”

 1. Mulțumesc. Îți zâmbesc.

 2. Uh ! Ți-am zâmbit.

 3. ohhh. doamne cate amintiri mi a dat peste cap postul asta!! 🙂

 4. Ți-am zâmbit, din nou.

 5. Superb din nou 🙂

  ma regasesc in postarile tale

 6. […] – despre o femeie “cu unghiile rupte și buzele roșii” pe care au trezit-o amintirile a scris Adina Mirela in Vara trecuta […]

 7. E foarte frumos. O sa ma uit si la celelalte. Atunci astazi e Vinerea Zambitoare ! O trecem in calendar cu portocaliu !

 8. Da. Toate desenele/ picturile îmi aparțin. Ți-am zâmbit din nou.

 9. 🙂 Si eu. Zambesc ba amar, ba vesel. Iti apartine desenul?

 10. Cristina, m-ai făcut să zâmbesc, azi. Mulțumesc frumos. Ți-am zâmbit

 11. Ai un dar minunat de a transpune in cuvinte stari. Am reusit sa simt fiecare cuvant de parca mi s-ar fi intamplat mie ceea ce povestesti ! Felicitari. Te voi citi cu drag de azi inainte 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s