Azi, toate.

    Azi m-ai întrebat ” ce mai fac”. O întrebare cu un gust sec și fără nicio strălucire. Aș putea să îți răspund la fel de sec sau să tac, dar.. M-am căutat, m-am regăsit și azi m-am pierdut din nou. Am scris mail-uri, unele le-am și trimis. Mi-am făcut unghiile în fiecare zi și vineri am purtat un ruj roșu pe buze. Mi-am obosit picioarele în căutarea unor incălţări potrivite anotimpului pe care nu le-am găsit nici azi. Am încercat să profit de primăvară, chiar să abuzez, dar nu mi-a ieșit.. Mă pierd mai des ca niciodată. Nu găsesc o explicație, dar îți mărturisesc, nici nu am depus un foarte mare efort încât să ajung să găsesc explicația. De fapt nici nu m-a interesat prea mult, chiar deloc.

    Tot azi, m-ai întrebat dacă te iubesc, iar răspunsul meu a fost ” Da, te iubesc indiferent de ce spui tu. „. Nu știu mâine sau peste o săptămâna, dar azi te iubesc. Posibil să te întrebi de ce spun azi, de unde singuranța că azi te iubesc. Ei bine ! Azi, azi am scris foarte mult, dar încă păstrez cuvintele scrise acolo. Mai am timp, destul timp să ți le arăt. Și atunci când scriu totul se transformă. Am scris despre tine, despre cum îți bei ceaiul când ești răcit, despre cum îți dai părul într-o parte doar pentru că vântul l-a dat în partea cealaltă, despre cum îmi spui că mă iubești și sunt familia ta, iar eu îți spun că cerul e doar al nostru. Am scris despre frământările mele, despre cât de greu sau ușor am acceptat venirea primăverii, cât de mult mi-a plăcut soarele care ne mai sărută chipurile adormite de iarna ce a trecut, din când în când, despre cât de mult mi-a plăcut cerul. Ni s-a dăruit în totalitate, cu claritatea lui înnebunitor de albastră.

    Azi, azi ți-aș fi arătat cealaltă față a primăverii dacă nu m-ai fi lăsat singură, târziu. Și tocmai când m-am regăsit, m-ai lăsat singură și m-am pierdut din nou. Dar cu toate astea, îmi plac momentele mele de singurătate, de pierdere în primăvară și desprindere de tine. Când mă regăsesc și te prind, cuprind cu brațele, totul se transformă și dintr-o dată uit tot numai pe tine nu.

    Azi a fost o zi mirobolantă, cu du-te – vino, cu pierdere, regăsire și desprindere, cu te vreau aici, dar în 15 minute trebuie să plec.

     Azi, azi..  toate azi.

706349_353417381421366_1314144389_o

Publicitate

12 răspunsuri la „Azi, toate.”

 1. Oamenii sunt frumoşi, noi facem ca limba română să fie cum ai scris acolo, Adelina.
  Mulţumesc. Ţi-am zâmbit.

 2. Diana şi Dan, o primăvară mirobolantă. Vă mulţumesc, cu respect !

  Adina

 3. La Mulți Ani !, doar zile fericite și pline de iubire îți dorim, alături de cele mai calde și sincere urări de sănătate și împliniri în viața profesională și socială !
  Acesta este un mesaj „clasic” pe care nu numai bunul simț ci și aprecierea pe care o simțim în ceea ce te privește, transformă „corvoada” și „rutina” trecerii prin astfel de aniversări într-o plăcere reală și sinceră.
  Dar dacă, din motive independente de voința ta și-a noastră, urările noastre nu te vor găsi în cea mai bună dispoziție sau stare sufletească, dacă feluritele și de multe ori nemeritatele amprente ale vieții nu te-au atins în ultimele zile într-un mod tocmai fericit, te rugăm să crezi, și să speri că TREBUIE să existe o lege a compensației, o lege care va face să vină și o zi începând cu care, toate anotimpurile să îți devină calde primăveri, învăluite în parfum de flori de câmp și începând cu care toate zilele să îți devină fericite și pline de iubire zile de „8 Martie”.
  Cu drag, Diana și Dan.

 4. Citind ce ai scris, Adina si ce a comentant World of Solitaire realizez cat de frumoasa si minunata si naturala e limba romana 🙂

 5. Mulţumesc, Domnule !

 6. ..interesant! 🙂

 7. Bine-i când se ţine minte.
  Creierul lucrează.
  Şi asta e tot ce contează.
  Că după unii…, Inima, supusă îl urmează.
  Iar astfel, sigur, nu se ruinează 🙂
  Onu

 8. Da, si apare, cand nu te astepti.
  Asa spre pilda, intr-o zi obisnuita,
  Un bust superb, in rosu imbracat,
  Pragul blogului, mi l-a calcat.
  Atent cum sunt, sa nu vina hoti,
  Urma, pe data,i-am luat.
  Si la tine am poposit Vaaai, mai tii minte?
  Pe loc m-ai cucerit.
  De-a dreptul, parca m-ai rapit.
  Onu

 9. Poate da, din moment ce tu mi le stârneşti
  Poate nu, dacă de melodia culorii, mă lipseşti.
  Dar peste toate, cred că o sursă, mi le inspiră
  Să fie cumva, făptura, ce din umbră, emană o blândă căldură?
  Onu

 10. Neutră şi impersonală,
  Din taină, parcă plămădită!
  Aşa apare Adina,
  În zâmbetu-i împietrită.
  Onu

 11. didn’t undesrtood a sigle word, but I love the drawing 🙂

 12. Ce mai faci?Azi, azi…
  Îmi place cum spui:”tTe iubesc groaznic!”
  Adevărată patimă.
  Tulburătoare!
  Cu ochi mari,lucitori şi buze muşcate,intrându-mi pasional în fiinţă.
  Onu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s